Weekendje Milaan

Een weekendje Milaan

Wie een weekendje cultuur snuiven wil combineren met lekker Italiaans eten en uitgebreid winkelen zou Milaan zeker eens moeten bezoeken. De belangrijkste Noord-Italiaanse miljoenenstad ligt in de Povlakte en verenigt haar rijke historie in goede harmonie met het moderne Italiaanse leven. Vanuit Nederland en de omringende landen is Milaan prima per vliegtuig te bereiken. Ook met de goedkopere maatschappijen, dus een vliegticket is zeer betaalbaar. En ook de auto parkeren kan nu zeer voordelig bij Schiphol. Neem een kijkje op Schipholparkerenvergelijken.nl voor de meest voordelige parkeerplaatsen.

Da Vinci

De hoofdstad van Lombardije ademt cultuur. Op bijna elke straathoek is wel een stukje Milanees verleden te vinden. Milaan is opgedeeld in 9 zones, waarbij de eerste zone het historische centrum omvat en in zone twee bevindt zich onder meer het Centraal Station van Milaan. Milaan is ruim 2500 jaar oud en gedurende deze eeuwen zijn in Milaan vele bijzondere bouwwerken verrezen, waarbij de Duomo met het grote plein ervoor het in het oog springende middelpunt van de stad is. Da Vinci’s ‘Laatste Avondmaal’ is te bezichtigen in het klooster bij de Santa Maria delle Grazie en operaliefhebbers kunnen zich vergapen aan het gebouw en het interieur van de befaamde en tevens beruchte Scala.

Mode

Maar Milaan staat niet alleen bekend om haar historische schatten. Hier klopt ook het zakelijke hart van Italië. Een aantal belangrijke internationals is gehuisvest in de stad en ook de beurs van Italië bevindt zich in Milaan. De Milanese haute couture is wereldberoemd en de winkelliefhebbers komen royaal aan hun trekken in de diverse bekende en tevens zeer chique winkelstraten die Milaan rijk is.

Espresso

Een weekend Milaan is natuurlijk zo voorbij, maar bezoek ook één van de vele musea. Er is keus genoeg en het varieert van oude tot moderne bezienswaardigheden. Ben je uitgekeken en uitgewandeld, strijk dan neer in een gezellige Italiaanse koffiebar en verwen jezelf met een espresso en een stuk echt Milanese ‘panettone’. Het zal de smaakvolle kroon zijn op een geslaagd weekendje Milaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *