Valencia; de stad waar alles mogelijk is

valencia

Valencia is één van de grootste en belangrijkste handelsteden van Spanje, gelegen aan de Costa del Azahar. Het is een perfecte stad om een stedentrip in combinatie met een zon, zee, strandvakantie te doen, vooral in de zomermaanden. Je kunt genieten van de verschillende stranden die Valencia rijk is en een wandeling maken over de lange boulevard, waar je ondertussen kunt genieten van een drankje en een tapa in één van de vele restaurantjes en barretjes, of de souvernirskraampjes kunt bekijken. Probeer de eigen specialiteiten, zoals het drankje Horchata en de ´Paella Valenciana´ die oorspronkelijk uit Valencia komt.

In de stad zijn vele bezienswaardigheden die interessant zijn om te bezoeken, verschillende parken, pleinen, markten, kerken, de kathedraal en uiteraard de populairste bezienswaardigheid van Valencia: de stad van Kunst en Wetenschap. Hier kun je verschillende culturele activiteiten ondernemen, hoewel het al prachtig is om het alleen te bekijken en er rond te lopen en te genieten van het uitzicht.

Valencia is ook een erg populaire studentenstad. Vele internationale studenten komen hier hun Erasmusprogramma doen. Er is ook een website, genaamd Happy Erasmus waar studenten zich kunnen aanmelden voor speciale activiteiten voor spotgoedkope prijzen. Daarnaast kunnen ze zich aanmelden op de gastenlijst van één van de vele clubs in Valencia. Een stad is natuurlijk geen studentenstad wanneer er geen goede uitgaansgelegenheden zijn. Daarnaast is Valencia een populaire bestemming om de Spaanse taal te leren. Sommige leren Spaans tijdens hun Erasmus programma, maar ook komen vele andere personen die de Spaanse taal willen leren naar de studentenstad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *