Stedentrip Barcelona

foto-abajo-shutterstock_101032684

Stedentrip BarcelonaStedentrip BarcelonaEen stedentrip naar Barcelona. Waarom? Nou er zijn honderden redenen te bedenken waarom we met een stedentrip naar Barcelona willen. Bijna 5 km strand, Architectuur van Gaudí,  Las Ramblas, musea, tapas, Cava en sangria. Ofwel Barcelona!

Architectuur

Een van de mooiste parken in Barcelona is Park Güell. Dit park ligt ten noorden van de stad en is ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí. Park Güell mag als bezienswaardigheid niet ontbreken bij uw bezoek aan Barcelona. Voorheen kon je zo het park in maar nu worden per uur een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Het is noodzakelijk vooraf kaartjes te kopen.

Maar ook Casa Batlló en het ziekenhuis zijn pareltjes. In het oude centrum is iedere gevel een kunstwerk zodat je ogen te kort komt. Ook de Sagrada Familia, oftewel de heilige kathedraal ontworpen door Antoni Gaudí.

Strand

Barcelona heeft ook een strand zodat je van de zon en het mooie weer kunt genieten. Het strand in Barcelona is een geliefde plek zowel voor locals als voor de toeristen. Dat kan ook niet anders omdat er tien verschillende strand gebieden zijn van bij elkaar bijna vijf kilometer. Hier valt dus echt van alles te beleven, van heerlijk relaxen met een boek tot een fietstocht langs de boulevard.

Meer bezienswaardigheden

  • Het museum van Pablo Picasso in de wijk La Ribera met meer dan 4000 kunstwerken van de schilder Pablo Picasso.
  • De Montjuïc, een heuvel ten zuidwesten van Barcelona, ligt tussen Plaça d’Espanya en de haven van Barcelona. Op de heuveltop staat het kasteel van Montjuïc, een 18e-eeuws kustverdedigingsfort. Het is de bekendste berg van de stad met tal van bezienswaardigheden zoals Palau Nacional, Fundació Joan Miró, Poble Espanyol, het Olympische stadion, de kabelbaan en de magische fontein ‘Font Magica’ met zijn fonteinshow van water en licht.
  • De Barri Gòtic, een Gotische wijk in het centrum, hier vind je de kathedraal van Barcelona en de pleinen Plaça Reial en Plaça Sant Jaume.
  • Las Ramblas, de drukste straat van Barcelona met zijn bloemenstallen, platanen, straatmuzikanten en levende standbeelden. La Boqueria markt, oftewel de Mercat de Sant Josep is de kleurrijke versmarkt aan de Ramblas. De Boqueria markt is de ideale plaats om aan het begin van de dag Catalaanse smaken te proeven en geuren te beleven.

Eten en drinken

Voor een paar euro heb je al heerlijke tapas en ook drankjes (met name de Cava, een lokale rode wijn)  zijn – in vergelijking met Nederland – goedkoop. Al met al genoeg redenen voor een stedentrip naar Barcelona en kijk ook eens naar campings aan de Adriatische kust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *