Natuurlijke zwembaden in Tenerife

Tenerife is één van de Canarische Eilanden en een heerlijk eiland om op vakantie te gaan. Deze zeven Spaanse eilanden liggen in de Atlantische oceaan, voor de westkust van Afrika, Marokko.

De kortste afstand naar de kust van Marokko is ongeveer 115 kilometer. De Canarische eilanden liggen zo’n 1250 kilometer zuidelijker dan het Spaanse vasteland. Niet in de Middellandse zee dus, zoals veel mensen denken. Het is ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Schiphol, een kleine 3200 kilometer.

De oppervlakte van het eiland is 2057 vierkante kilometer. Het hoogste punt is de berg El Teide (3718 meter). Deze berg top is enkele maanden van het jaar door een sneeuwkrans omgeven en is het duidelijkst te zien in de ochtend, want dan is hij nog niet door een wolkenkring omgeven.
Tenerife heeft, op een paar uitzonderingen na, zwarte lavastranden. De hoofdstad is Santa Cruz de Tenerife. De voertaal is Spaans, maar in de toeristische gebieden spreken velen ook Engels en/of Duits.

Niet zo bekend, maar zeker de moeite waard, zijn de zoutwaterbaden, ook wel natuurlijke zwembaden genoemd, aan de noordkust van Tenerife.
Het weer op Tenerife wordt wel het klimaat van de EEUWIGE LENTE genoemd. Tenerife is daardoor het hele jaar door geschikt voor een zonvakantie en strandvakantie.

De bekendste badplaatsen op Tenerife zijn Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos, Puerto de la Cruz, Los Gigantes en Santa Cruz de Tenerife.

Costa Adeje aan de zuidkust van Tenerife heeft het beste van twee werelden. U kunt er ongestoord genieten van de rust, maar ook de klok rond feesten. Costa Adeje ligt op korte afstand van de Veronicas strip, het uitgaanscentrum.

Playa de las Americas is de grootste toeristische trekpleister van Tenerife, een speciaal voor vakantiedoeleinden gebouwde badplaats. Er komen vakantiegangers van alle leeftijden en vanuit de hele wereld voor de zon, zee en het strand. Playa de las Americas ligt in het zuiden van Tenerife, in de buurt van de luchthaven Reina Sofia. Het is enorm gegroeid tijdens haar 30-jarig bestaan en beslaat nu drie verschillende zones: Het oorspronkelijke Playa de las Americas, San Eugenio en Torviscas.
Kijk voor uw vakantie op Tenerife op www.tenerife-reisgids.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *