Informatie over o.a. de handbagage bij Ryanair

Ryanair is een groeiende vliegtuigmaatschappij die meer dan 65 bases heeft door heel Europa heen. De in Ierland gevestigde prijsvechter kan zelfs een van de meest succesvolle airlines ter wereld genoemd worden. De laatste 3 jaar is de winst van de vliegtuigmaatschappij rond de 500 miljoen euro.

De vloot van Ryanair

Ryanair heeft een vloot van meer dan 300 Boeing 737-800 toestellen. Het heeft bovendien orders voor nog eens 180 van dezelfde vliegtuigen. Laatst kwam daar nog een order voor 100 Boeing 737 MAX 200 vliegtuigen bij. De vliegtuigen hebben een gemiddelde leeftijd van minder dan 6 jaar. Dat is uitzonderlijk jong, het oudste exemplaar van Ryanair is dan ook niet ouder dan een jaar of 10. Met deze vloot wil Ryanair uiterlijk in 2024 150 miljoen passagiers per jaar vervoeren. Dat is ambitieus want in 2014 vervoerde de Ierse prijsvechter nog iets meer dan 86 miljoen passagiers. Ter vergelijking: Air France-KLM vervoerde er in dezelfde periode 77,5 miljoen.

Ryanair is in Europa vooral erg groot op de middellange afstand. Samen met EasyJet domineren ze de low-cost markt vrijwel helemaal. Ryanair is de grootste van de twee: met inmiddels meer dan 180 bestemmingen verbinden ze zowat heel Europa. Ryanair is beroemd om het no-frills concept. Je betaalt heel erg weinig (bijvoorbeeld €80 voor vliegtickets naar de Canarische Eilanden), maar aan boord zul je ook niets krijgen. Geen zakje pinda’s, geen drankje en zelfs geen flesje water. Deze producten zijn natuurlijk wel verkrijgbaar, maar tegen een flinke betaling. Zo kost een koffie aan boord bij Ryanair bijvoorbeeld iets minder dan €5. Bij traditionele maatschappijen zoals KLM zal het nooit zo duur zijn, bij Ryanair wel. Ook de naleving op de juiste handbagage aan boord is streng, wil je ruimbagage inchecken dan betaal je namelijk relatief veel geld. De maximale afmetingen van de handbagage bij Ryanair aan boord is 35 cm x 20 cm x 20 centimeter, hou je hier dus aan!

Als je de tickets slim boekt, dan kun je heel goedkoop met Ryanair vliegen. Boek je tickets zo’n 2,5 week van tevoren en je zult het goedkoopst uit zijn. Onthou wel dat de prijzen van de tickets van Ryanair dagelijks kunnen variëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *