Heb je weleens nagedacht over een ander vliegveld?

Bij het uitzoeken en boeken van een vliegvakantie moet je op veel dingen letten. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, de bestemming, de reisoptie etc. Wat vaak als minder belangrijk punt wordt geacht is het vliegveld waar je vertrekt. Doorgaans kiezen veel Nederlanders er namelijk voor om via Schiphol te reizen. Natuurlijk is dit een logische keuze, omdat dit verreweg de beste en meeste reisopties heeft. Echter gaat dit vaak gepaard met dure ticketprijzen. Hierover wordt vaak veel geklaagd bij een reisaanbieder. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want anno 2015 heb je namelijk steeds vaker de mogelijkheid om vanaf een andere luchthaven te vliegen. Maar waarom zou je dit nu eigenlijk doen?

Goedkopere tickets

De meeste voor de hand liggende reden is dat de vliegtickets een stuk goedkoper zijn. Neem bijvoorbeeld een airport als Eindhoven of Rotterdam. Deze worden op het internet vaak niet eens aangeboden, omdat maatschappijen dit niet als interessante optie zien. Toch merk je dat deze vliegvelden steeds vaker als reisoptie worden gezien omdat dit handiger is voor veel reizigers. Zij hoeven dan niet uit alle hoeken van Nederland naar Schiphol te reizen, maar kunnen gewoon kiezen voor een luchthaven in de buurt. Vaak scheelt dit ook nog eens in de prijs, dus tel uit je winst!

Buitenlands vliegveld

Moet je bijvoorbeeld vanuit Belgiƫ komen dan is het handiger om een vliegveld in de buurt te nemen, bijvoorbeeld aan Brussel of Antwerpen. Vaak hebben deze vliegvelden dezelfde opties als Nederlandse luchthavens. Ga je bijvoorbeeld met de auto naar het vliegveld dan kun je ook heel gemakkelijk bij Antwerpen of Zaventem parkeren. Reis je per openbaar vervoer dan is het verstandig om op internet op te zoeken wat de beste reismogelijkheden zijn. Natuurlijk kun je ook voor een Nederlands vliegveld kiezen, maar het nadeel is dat je veel langer onderweg bent, maar soms wel betere opties hebben. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *