Cyprus

Met iets minder dan 1.000 vierkante kilometer is Cyprus is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee, na Sicilië en Sardinië. Haar naaste buren zijn Turkije, Syrië, Israël en Egypte. Geografisch gezien ligt Cyprus is in Azië, maar politiek gezien behoort het bij Europa. Cyprus is een prachtige en zonnige vakantiebestemming. Het is een klein land, maar een groot en gastvrij eiland.

Cyprus is vrij zonzeker in de zomermaanden. In de winter is Cyprus net niet geschikt voor een zonvakantie. De bekendste badplaaten op Cyprus zijn Paphos, Limassol, Aiya Napa, Larnaca en Coral Bay. De hoofdstad van Cyprus is Nicosia, ook wel Lefkosia genoemd.

Naast de mooie stranden zijn er vele andere activiteiten voor de toerist, zoals fietsen of wandelen door de prachtige ongerepte natuur, zoals het Troodos gebergte, of de oude stadjes en bezienswaardigheden bezoeken, genietend van nieuwe geuren en geluiden. Cyprus biedt eindeloze mogelijkheden om actief te zijn en iets nieuws te proberen, of het nu wind- of kitesurfen, paintball of duiken naar een wrak is of een oude ruïne ontdekken.

Naar verluid is Cyprus de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde, waardoor Cyprus als een zeer romantische vakantiebestemming wordt gezien.

Maak een tocht door de binnenlanden via de bochtige wegen waarbij u door dichte bossen richting de prachtige bergtoppen gaat. Verscholen in het landschap vindt u oude dorpjes die uitnodigen om een tijdje te stoppen en proeven van de lokale wijnen, een terrasje te nemen en te genieten van de onverstaanbare gesprekken van de lokale bevolking.

Paphos heeft veel in petto voor de jonge menigte, er is een hele straat gewijd aan verschillende nachtclubs, bars en openlucht restaurants met uitzicht op de oude zeehaven in Kato Paphos. Van karaoke tot het genieten van cocktails. Kato Paphos is de plek als het gaat om de beste bars zoals de Wheatsheaf Pub, Woodyz Music Bar, Robin Hood, Muziek, Millennium Cocktail Bar en de Splash bar.

Limassol is de ideale plek om op vakantie te gaan als u op zoek bent naar een vakantie met veel activiteiten, waaronder golf, karten, skiën, fietsen, paardrijden, wandelen, bowling, kleiduiven schieten of een bezoek aan Fasouri Watermania.
Kijk voor uw vakantie op Cyprus op www.cyprus-reisgids.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *