5 vakantietips voor België

Tip 1: Brussel
Een topplaats voor toeristen is natuurlijk Brussel. Brussel, de hoofdstad van België, was zelfs tijdelijk de hoofdstad van Europa. Brussel bevindt zich in het hartje van België. Deze stad staat natuurlijk bekend om Manneke pis, maar ook omdat er de NAVO en EEG is gevestigd. Als je naar Brussel gaat moet je zeker en vast ook eens grondig de prachtige grote markt bezoeken.
Tip 2: de Belgische kunststeden
Waar je zeker ook eens informatie over moet verwerven voor je op reis gaat naar België, zijn de kunststeden. Enkele van deze steden zijn zelfs wereldberoemd, hierbij denken we aan plaatsen als Leuven, Mechelen, Brugge, Doornik en Gent. Deze steden barsten van musea en begijnhoven, waardoor de historie overal nog rijkelijk aanwezig is. Ook op culinair gebied zijn deze steden zeker een voltreffer.

Tip 3: de Ardennen
Indien u houdt van de natuur en u wilt gewoon even relaxen, dan zijn de Ardennen zeker een aanrader. Deze streek staat bekend om zijn rustige en landelijke sfeer. Het is vooral interessant voor wandelaars, natuurliefhebbers en trekkers. Ook om te kamperen is het hier prachtig. Indien u van u verblijf iets speciaals wilt maken, dan hebt u hier de mogelijkheid om te overnachten in een traditionele boerderij. Op deze manier kan je de echte cultuur van de Ardennen leren kennen.
Tip 4: de Belgische kust
De Belgische kust is een van de meeste bezochte Belgische regio’s en is ongeveer 65 km lang. De Belgische kust biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van mooie zandstranden om te wandelen of te zonnen, of natuurlijk om een frisse duik te nemen. Ook voor de sportievere toeristen is het hier interessant. De Belgische kust biedt de mogelijkheid om te zeilen, vissen of balspellen te spelen. Je kunt er verblijven in een hotel, maar de kust telt ook enkele vakantieoorden. Boek zeker op tijd, want tijdens de zomermaanden barst het er van de toeristen!
Tip 5: Culinair
België is zeker en vast een voltreffer voor de gastronomen onder ons. Er zijn enkele specialiteiten die geen enkel ander land België evenaart. Zo heb je de bekende chocolade die in het hele land terug te vinden is. Daarnaast heb je ook het Belgische bier. In elke stad of gemeente zal je wel een frituur terugvinden met heerlijke Belgische frit! Ook daarnaast bieden de restaurants verspreid over het hele land culinair hoogstaand eten. Veel aanbiedingen voor vakanties in België vind je onder meer op Flipit.com België.

One thought on “5 vakantietips voor België

  1. Eddy Verschueren

    Mechelen is een historische en bruisende stad in Vlaanderen. Niet alleen de Sint-Romboutskathedraal en de gelijknamige toren met Skywalk zijn gekend, maar ook de gezelligheid van de stad. Shopping, evenementen, cultuur en natuur gaan hand in hand samen in deze prachtige stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *