4 tips voor een goedkope vakantie in eigen land

shutterstock_274886675_holland_countryside_10
Helaas. Het is niet ieder jaar feest. In tijden van financiële strubbelingen kan het verstandig zijn om een keer niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Die leuke tripjes met Ryanair naar de uithoeken van de wereld? Die komen een volgende keer wel weer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw vakantie in eigen land niet in het water valt? In deze blog geven we je een paar tips.

1. Wees toerist in eigen stad

Heb jij alle uithoeken van jouw eigen woonplaats al eens bezocht? Je zou niet de eerste zijn die door het antwoord op deze vraag verrast wordt. Ga eens naar een museum en bewonder de altijd veranderende tentoonstelling. Ga lunchen bij dat gloednieuwe eettentje. Ontdek de historische monumenten die her en der verspreid zijn. Zo leer jouw woonplaats steeds weer een beetje beter kennen.

2. Bezoek minder bekende steden

De hele vakantie op één plek zitten? Dat kunnen er maar weinig. Veel mensen zijn namelijk geneigd om eropuit te trekken. Amsterdam. Rotterdam. Den Haag. Het zijn stuk voor stuk trekpleisters voor toeristen in eigen land. En daar betaal je ook voor! Parkeren en lunchen is in deze steden ontzettend duur. Wil je geld besparen? Kies dan voor één van de minder bekende steden die het land te bieden heeft.

3. Maak een lange fietstocht

Het is niet makkelijk om met een laag budget buiten de grenzen van jouw eigen woonplaats te komen. De auto. De trein. De bus. Het kost allemaal geld. Pak daarom eens de fiets! Zoek een zonnige dag uit, zet die zonnebril op en ga lekker op pad. Of je nu de natuur opzoekt of de dichtstbijzijnde stad met een bezoekje verrast: fietsen kost geen geld én is heel erg leuk! Wil je voorkomen dat je buiten de deur gaat lunchen? Neem dan zelf een boterham mee.

4. Maak gebruik van een deelauto

Niet iedereen heeft een eigen auto. Toch komt het regelmatig voor dat je het land verder in wilt trekken. Even een familielid bezoeken of over een onbekende markt struinen. Dan is een deelauto een prima oplossing. Hiervoor betaal je een vast bedrag per uur. Wil tijdens jouw uitje veel kilometers op de snelweg maken? Dan betaal je hiervoor slechts een kleine toeslag. Zo houd je jouw vakantie wel zo voordelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *